divendres, 18 de setembre del 2009

Caracteritzant un homeless 1.part

Els personatges animats de Cuntrol-z, estableixen la seva base en el carretó d'un "homeless" humà. Aquest personatge crucial, havia de ser interpretat per un actor real. Des de bon començament vam tenir ben clar qui seria el nostre home: en Jaume García-Barzanallana i Fibla, més conegut com a "Jaumesclub". Només ell podia oferir el to còmic que necessitàvem, aportant a l'hora un rerefons humà dramàtic que donés total realisme al seu paper. Quan varem contactar amb ell per oferir-li la feina, es va mostrar entusiasmat de participar en el projecte, i de seguida es va posar en marxa per documentar-se a fons sobre el mon dels "homeless", primer visionant centenars de films i documentals, i després sortint al carrer a observar-los, per acabar finalment vivint una temporada al carrer entre cartrons. Quan va arribar l'hora de començar el rodatge, teníem davant nostre un Jaumes irrecognoscible física i psíquicament, totalment transformat i fusionat amb el seu personatge.

¿Com es vesteix un "homeless"?

Podíem haver-ho fet de moltes maneres, crear la roba a partir de zero, remoure els armaris buscant vells parracs, robar-li l'abric a l'avi d'algú... però el nostre equip de producció, conscienciat amb la problemàtica dels mes desemparats, ho va tenir clar de seguida: havíem d'anar a comprar roba a una botiga de la cadena "Humana". El llegendari co-director de la sèrie, Roger Banús, acompanyat de l'equip de producció i d'en Jaumes, va voler assistir personalment a la tria de les diverses peces de roba que ajudarien a donar autèntica vida al personatge.

No va ser fàcil trobar el vestuari perfecte, va caldre molta paciència i varies hores provant diverses combinacions fins a trobar el vestuari definitiu. Calia encara treballar-lo, envellir-lo i embrutar-lo una mica, perquè la sensació fos total, però el primer pas ja estava fet, el "homeless" començava a prendre vida, i en Jaumes ja es fregava les mans pensant en la pluja de premis interpretatius que sens dubte li reportaria el personatge, el més treballat de tota la seva dilatada carrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada